incik hammy

PERHATIAN !! PERHATIAN !! SILA BACA !!

ETENSEN ETENSEN !! BLOG SAYA NIH SAYA TULIS UNTUK TUJUAN SUKA-SUKA DAN MAIN-MAIN SAHAJA. TIADA APA YANG SERIUS PADA PENULISAN SAYA. MUNGKIN TERDAPAT ENTRY-ENTRY YANG AGAK NARCISSIST DAN MEMBANGGA DIRI. JADI SEBARANG RASA NAK MUNTAH ATAU MELUAT ADALAH TANGGUNGJAWAB SENDIRI. BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA OKEH. READ MY LIPS, EH SILAP, READ MY WORDS - MUAH MUAH AMEK KAO.. KIH KIH KIH.. ERRRRR, OKEH, SEKALI LAGI, SEMUA RASA MUAL DAN BENCI YANG HADIR PADA PEMBACA ADALAH BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA, WALAUBAGAIMANAPUN, SAYA DAHULUKAN DENGAN UCAPAN " AMPUN TUANKU BERIBU-RIBU AMPUN, SEMBAH PATIK HARAP DIAMPUN " SEKIRANYA ENTRY-ENTRY SAYA MENGUNDANG RASA TIDAK SELESA PADA SEMUA PEMBACA. INCIK MUMU SAYA SEMUA. TENGKORAK HANG. OKEH, OKEH. SAYANG LAAA KAN. SWEET KAN SAYA..?? KIH KIH KIH. DAN, KEPADA SESIAPA YANG NAK JUGAK BACA TUH, SAYA HARGAI MASA YANG ANDA LUANGKAN DAN SAYA CUMA BERHARAP AGAR ANDA HEPI KETIKA MEMBACA ENTRY-ENTRY SAYA. SEKIAN, TERIMA KASIH.

DARI SAYA,

Followers

Thursday, December 30, 2010

..:: kebanggaanku ::..

okeh-okeh
malas nak ngarut
stret tu de poin

saya lahir kat kajang
saya bangga jadi orang kajang
kenapa..??
sebab kajang best !!
tak percaya..??
meh saya kasitawu satu per satu

kat kajang ada satay
bandar satay tuh
yang famous amos tuh
satay kajang haji samuri name die
penah jugak satay kajang nih masuk explorace TV3 dulu
satay yang sedap
besar gedabak
kuah yang lazat
nyum nyum
lapar pula jadinya

menyelerakan bukan..??

lepas itu
ada pula pereka terkenal
dzull de classique
tgk name jek da kelasss 
classique taw
kalu bukan orang kajang
mesti tergeliat lidah nak nyebutnye
keh keh keh
baju-baju die pon boley tahan
mawi  yang saya tak suke sangat tuh  pon die buatkan
pastuh
macam-macam majalah die masuk
fuh
memang best lah pendek kate

tu dia ngah ukoq baju tuh.. budak kecik pon tamau kalah.. baju sponser.. kao ade..?? haha

pastuh ader pulak sensasi terbaharu
gile betol mamat neh
top scorer tuh
memang saya salute la die neh
gadis-gadis angau nakkan dia
jejaka-jejaka pula kalau boleh nak jadi mcm dia
selain khairul fahmi a.k.a apek tuh
fuhh
malas lah nak cerita panjang-panjang
memang bagus die neh
sape nak otograf die
sile kasitawu saya
saya pon nak jugak
kih kih kih

safee sali yang pakai jersi nombor seploh tuh.. bukan yang namblas.. namblas tuh bukan safee sali okeh

waaaaahhhh..
asyik jejaka-jejaka jek yang jadi kebanggaan kajang nih
ape ingat xdek ke gadis-gadis atau wanita-wanita yang jadi kebanggaan orang kajang
ader okeh
nak tawu sape die
okeh, okeh
die penyanyi
kawen ngn mat saleh
hitam manis orangnye
penah jadi mentor dulu
skang nih salu jek kuar muke die jadi iklan olay
nak tawu..??
nah

tu dia ning baizura~.. i lap u lah~.. kih kih kih

sensasi seterusnya dari kajang
bilakah akan muncul..??

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

kite nantikan jek laaa kemunculan die neh
sedang dalam pembikinan katanya

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


harap-harap laaa jadi next world wonder.. hahahahahaha

berangan..??
angan-angan tuh penting
sebab
kalau ada yang kata
" eleh, kate nak jadi next world wonder..?? tak jadi ape pon "
kurang-kurang saya bley cakap
" ako penah jek berangan.. merasa jugaklah walaupun dalam angan-angan.. dari tak penah merasa langsung.. okeh lah tuh "
hahahahahaha

saya yang tulis di petang-petang nih

Saturday, December 25, 2010

..:: ouh gambit!! ::..

ouhhh
alkisah..
alkisah maka tersebutlah kisah..
tayyibbb..
kih kih kih
da macam pendekar bujang lapok da pulak
pendekar bujang iyer, lapok, sory siket
bergetah lagi neh
 sambil cubit-cubit lemak yang bergetah di perot 
keh keh keh

alkisahnya
arituh saya pergi ke gudang buah
ngan kengkawan saya
nak beli buahlah
xkan nak pergi mengorat pula
murah-murah buah kat sana
nak buah murah
kasitawu saya
boley saya pow
saya malas nak belikan
beli la sendiri
kih kih kih

tengah saya tunggu kawan saya beli buah tu
saya dan kawan sorang lagi
ternampak sorang mamat nih
" GAMBIT !!"
teros saya cakap mcm tuh
ala-ala terpacul la kononnya
seryes
pandang kiri, takde plak abang cameraman
pandang kanan, takdek plak akak make up-make up nih
pandang depan, takdak plak encik director
ye lah
mana tahu ada suting derama ke
suting felem ke
boley la menyelit-nyelit
untung-untung dapat masuk telebisen paling koman
fuh mantap tuh~
lepas tuh da depan takdek, kiri takdek, kanan takdek
saya pandang belakang, opppsss
jangan pandang belakang okeh
serammm
kih kih kih

da berenti berlakon ke si gambit nih..??
almaklumla tak ada kru-kru sume
atau nak beli buah kat sini juga..??
tapi
sebab nampak macam sebok jek
musykil juga saya
tapi sempat laaa saya snap snap gambar dia
kot-kot anda cakap saya tipu
cis betol
manada saya tipu
nah saya kasi gambar
saya terpaksa amik senyap-senyap
menyorok-nyorok saya tangkap taw
 macam tikos mondok pon ada da saya rasa waktu tuh 

snap

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

snap

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

ape amek-amek gambar gua der.. grrrrr

ouh
gambit saifullah..??
bukan die lahh
gambit X-MEN tuh la yang saya jumpe
tak percaya..??

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

alamak, snap pic belakang.. malu kot

saya snap lagi
ta puas hati punye pasal

tetap pic belakang

kecewa dapat pic belakang jek
dan urusan pembelian buah-buahan kawan saya tuh pula tiba-tiba da abes
saya terpaksa balik
nak dapat sain pon tak sempat
cis
tapi
sempat saya tanyakan kat orang-orang kat situ

" errr.. brader tuh keje sinih ke..?? "
and then orang-orang kat situh jawab
" a'ah "

okeh
terjawab sudah

p/s : X-MEN da tak laku ke sampai gambit kene kerja kat gudang tuh..?? kih kih kih


saya yang tulis,

Wednesday, December 22, 2010

..:: dating.. ouh seronoknya ::..

malam tu
kat taman tasik shah alam
saya berdiri di jambatan tu
dia pon sama
berdiri di sebelah saya
kami berdua dok pandang restoran tu
restoran ikan bakar kot
sbb tak penah pegi
pastuh dok pandang masjid shah alam
sambil pandang-pandang air tasik yang tenang tu

and then
die pegang tangan saya
saya biarkan jek
gile nak tolak
rezeki tuh
kih kih kih
genggam erat-erat
dia pandang saya
saya pandang dia
lepas tuh pandang balik restoran ikan bakar tu

cantik view die

saya pandang dia
dia pandang saya
senyum
" cantik.. " saya cakap
dia cakap " sweet kan momen nih..?? "
saya angguk
setuju sangat-sangat ngn pernyataan tuh
then
beranikan diri
bibir saya

=
=
=

ke telinga dia
" i love u "
saya dengar macam bunyi gelak kecik
ek ele, gelak plak
" love u too dear "
fuh, naseb bek cakap cmtuh
hihihihihi
bibir main peranan
dekat sangat
 
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

KRIIIIIIINNNGGGGGGGGG!!

alarm henpon saya bunyi
aduushhhhhh
sikit jek lagi
 xsempat nak basah-basah 
keh keh keh
sempat berangan lagi tuh
alamak
da pukul 0700
mampos da lambat nak p ofis
terkincit nak siap-siap
padan muke kao
teros capai tawel
p bilik mandi
siap-siap teros ke ofis
dalam ati cakap

" sikit jek lagi "

 punca tak dapat meneruskan tidow.. kih kih kih

p/s : petanda soh kawen ke..?? aiyoooo~.. stress jek.. kih kih kih

Saturday, December 18, 2010

..:: parfum ::..

ouh
nak g beli parfum
parfum da abes
dulu pakai uncle calvin klein
skarang pakai plak abg sean john
abg sean da nazak da neh
nak kene cari pengganti

jenjalan laaa kat kedai yang memperagakan derang neh
gigih wa cakap sama lu
nak gak cari pengganti abg sean
cube uncle ralph
pastuh test plak oji miyake
kemudian try onkel hugo
then ternampak plak zio armani
pastuh uncle thomas burberry pon dok panggil-panggil
uncle alfred dunhill pon tamau kalah
begitu juga dengan dad'ya davidoff

keputusannya
terbaek wok oji miyake
gile stim ngn die
tapi terpaksa lupekan oji miyake sbb housemate sy da scandal ngn die
so cari yang len

=
=
=
=
=
=
=
=
=

okeh
dyad'ko zino davidoff menjadi pilihan kali neh
hot water yerrrr
gemble neh pakai aer panas
mcm tabley masak sendiri kat umah
malas nak jerang sebenanye
lame kot nak tunggu aer tuh masak dan panas
tuh yang beli jek tuh
kih kih kih

merah kao~.. garang dan agresif laa kononnye

saya mintak sample skali mase beli tuh
dapat ampat yer
puas ati
gunekan charming yang ade la kan
apekah charming itu..??
 perot monchet yang chomel 
senyuman yang menawan lah
dan..
lagipon mase tuh saya pakai abg sean - i am king
dilayan bak raja lah
tuh yang dapat sampai ampat sample tuh
kih kih kih
miniature tak dapat plak
benci

masa ngah tunggu awek tuh isi sample kat botol kecil tuh
datang dua orang braders neh
[ singular = brader, plural = braders, harap maklum ]
kih kih kih
nak cari scandal gak la tuh kot
keh keh keh

" dik, CK Shakespeare ade tak kat sini, brape harga ek "

harus terpinga-pinga awek tuh
tataw nak jawab cmane
keh keh keh

awek tuh pon jawab
gamble neh

" ntah lah bang.. ade ke parfum tuh..?? xpenah denga pon bang "

brader tuh cakap okeh n teros blah
then awek tuh tanye saya

" abg penah denga ke CK Shakespeare..?? "
saya jawab
" ade lah.. sedap wo bawu die.. menggoda tergoda digoda btol bawu die.. tuh yang die cari tuh "
teros kitorang gelak kikik kikik kat situ


sekian, terima kasih

p/s : dulu mampoo beli kat pasar malam jek.. bawu tahan laaa sejam.. keh keh keh

Friday, December 17, 2010

..:: memilih air freshener - mumu style ::..

okeh2
arituh ada member saya tanya
" wangi ke air freshener kao beli tuh..?? "
saya cakap " wangi laaa "
ade ke orang nak beli kalau bawu busuk
keh keh keh

then saya cakap
" ada cara nak pilih bawuan2 yang sedap "
die tanya " cmana "
ha, nih laaa nak kasitawu neh

mula2, pilih la produk pewangi yang anda nak
sebagai contoh.. saya pilih jenama giant
berbelanjalah di mana rakyat malaysia berbelanja
tengkorak hang

giant - barangan buatan malaysia.. sapot okeh

eh, da bukak penutup da
gelojoh  di ranjang  betol..
kih kih kih
ta sabar kao
ha, bukak penutup dia
lepas tuh sembur lah
tapi
sembur kene pada tempatnya


sembur pada penutupnya ya
bagi menjaga keaslian bawu pewangi tersebut
boley cmtuh..??
takde laaa, senang nak bawu
cube kalau sembur kat angin, mau tak menonong-nonong anda jojolkan kepala semata-mata nak capture bawu-bawuan dia
da mcm kura-kura da kan
jadi untuk mengelakkan anda difitnah sbagai sebahagian daripada ahli keluarga kura-kura, labi-labi, penyu dan sebagainya
semburlah di penutupnya
deswai laaa


anggap penutup itu sebagai lipas atau nyamuk atau semut yang anda nak sembur

okeh
lepastuh
bawu laaa
tunggu apa lagi
nak tunggu bulan jatuh ke riba..??
keh keh keh
syarat penting semasa proses ni
muka kene penuh perasaan
baru lah dapat mendatangkan ghairah
untung-untung dapat yang berkenan masa bawu tuh
sape yang untung..??
kalau dapat makcik pakcik gatal
sila lari


muke kene feeling yeerrr.. 

selepas proses bawu membawu ni
ada dua peringkat
peringkat pertama

=
=
=
=

macam nih

rasa macam nak kasi sebakul sumpahan

kalau anda mengalami situasi begini
campak saja produk tersebut
ianya ta sesuwai dengan hidung dan citarasa anda
kalau masa campak tuh ada pekerja yang nampak
sila bayar sendiri
saya ta tanggung

okeh
situasi kedua

=
=
=
=

macam nih

rasa ghairah dan berada di awangan

anda berasa seperti di awang-awangan
rasa ghairah menyelubungi diri
jelas pewangi tersebut kena dengan citarasa dan jiwa anda
jadi, lekas-lekas ke kaunter dan beli
takut nanti anda susah nak buat pilihan

extra tips
da jumpa dengan pewangi yang anda mahukan
sila ambil botol yang lain
yang agak-agak anda kurang disembur oleh orang kebanyakan
takut botol yang anda sembur tuh da tinggal sikit
ye lah, orang dok sembur-sembur kan
pengoptimuman penggunaan itu penting yerrr
lagi belakang anda amik, lagi bagus
konsep FIFO itu penting pada masa ni
LIFO adalah sangat tidak praktikal ketika ini

bila da dapat pewangi yang diidamkan
tidur anda juga menjadi tenteram
dan aman tanpa gangguan

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

how cute.. aman dan tenang



sekian, terima kasih

p/s : kurang gemar bawuan lavender.. tak kena dengan jiwa

Thursday, December 16, 2010

..:: rabunkah ::..

aritu pegi giant
suke sangat kan pegi giant
mesti lah
pergi tempat di mana rakyat malaysia berbelanja
saya rakyat malaysia, kene la berbelanja di sana
tengkorak hang
keh keh keh

g giant aritu sbb nak beli barang sikit
beli barang dapur
almaklumla masa tu baru gaji
so beli laaaa barang dapur sikit
masing2 feeling suri rumah sepenuh masa
itu nak beli, ini nak beli

da alang-alang beli barang tu
singgah laaaa kat kedai spec
nak usyar2 spec itam laaa kekdahnye
ganti spec yang patah haritu
usyar punye usyar, berkenan laaa kat satu spec nih
fuh
memang cantik menarik tertarik kao memang  tembam  hensem la bile pakai
lepas tuh saje laaa nak test mate
suruh laaa amoi tuh test kan
resultnye


tuh laaa resultnye
tawu bace tak
eleh, ye ye an jek
malu bertanya sesat jalan taw
keh keh keh

kanan rabun 25, silau 50
kiri rabun 75, silau 100
humangai, 100 kiri silau
kena pakai spec ke
mcm xsesuwai jek sy pakai spec
tapi kampeni ade sponsor spec kalu nak buat
cmane tu..??

keh keh keh

p/s : pkai contact lense kaler biru okeh tak.. baru lah mat saleh

Wednesday, December 15, 2010

..:: berfikir di luar kotak ::..

nak cari air freshener..
air freshener kat bilik da kering..
do srot sret srot sret spray mende yang da abes ta gune juge kan..
kene laaa refill baru..
alangkan perot pon perlu diisi  sampai monchet , inikan pula air freshener..

siap ade amaran, soh pakai jenama air wick jek okeh

gi giant..
carik air freshener..
air wick yerrr..
bukan calang-calang air freshener taw..

ah, jumpe suda..
humangaiiii, pat belas ringgit satu botol..
beli satu set siap ngn sprayer die baru doploh ringgit..
mcm haram..

last2 kensel nak beli..
jenjalan kat rak laen..
terjumpe air freshener baru..
beli botol saje..
harap-harap muat..
gamble neh..

sampai rumah, teros pasang..
it fits perfectly..
haha..
seb bek murah..
kalu xmuat pon x laaa rasa membazir sangat..
baru lime ringget lebey..

wangi gak okeh bawu die.. terasa mcm kat taman bunga.. ngeeeeee..

ha, jenama giant tuu..
perisa ros lagi..
pasneh kalu sape datang umah, saya sajikan dengan air sirap berperisa ros..
ta payah susah2 nak beli kordial bagai..
beli air freshener siap boley buat air lagi..
kan jimat tuh..

giant air freshener..
air wick sprayer..
jadi giant wick..
jenama baru tuh~..
gandingan yang ideal..

p/s : pembaharuan itu penting.. berfikirlah di luar kotak.. kih kih kih..

Wednesday, December 1, 2010

..:: apekah..?? ::..

okeh2.. petang tuh saya nak p HQ, hantar borang2 yang patot.. " sy gerak dulu bang, mau p ofis jap nih.. cau cin cau.. " kata saya kepada rakan-rakan  sepermainan  sekerja saya.. kemudian masok lif, tekan tingkat LG, tunggu dalam lif dalam 1menit, sampai LG, keluar, lif, jalan 2menit ke kereta, start enjin kereta, terus ke ofis [ perlu ke nak cerita..?? perlu yer ] ngeh ngeh ngeh..

sedang  memandu, saya rasa mata pedih, " ouh, panas rupenye " getus saya.. kemudian, saya ambil spec mata itam saya dan pakai.. wahhh.. rasa  sayang sayang hey  sungguh kewl.. pemanduan myvi saya yang berwarna putih itu saya ibaratkan seperti pemanduan swift pada ketika itu.. sungguh seronok dua ronok beronok-ronok.. hidung mula tinggi.. keh keh keh..

anyhow, pemanduan ke ofis mengambil masa dalam 15 menit.. sampai2 di ofis, saya bukak spec mata itam tuh, rasa sungguh cerah, " ouh, cuaca cerah harini.. kuingatkan mendung, rupanya gerangan spec hitam mengaburkan pandangan ".. spec hitam saya sematkan di kolar jaket BOSS tajaan danau kota.. berlala-lala saya masuk ke ofis, hai orang sana, hai orang sini, senyum sana, senyum sini.. hati gembira amat masa tuh~.. kemudian sy sudahkan ape yang patot disudahkan, pot pet pot pet siket ape yang perlu, kemudian, balik..

sampai di kereta, start enjin, tunggu panas dalam 5 menit.. kemudian mula memegang spec itam, dan mahu dipakai.. eh..??

ahayo, patah pulekkk~.. cis bedebah.. kesian beliau..

alamakatak.. patah laaa plak spec mate nih.. sudah 3tahun berbakti, akhirnya tumpas jua, sudah ajal spec tersebut barangkali.. :: sob sob sob :: ratapan dibuat untuk kali terakhir.. selepas 2 menit..  " malam neh kene cari spec baru "

p/s : walaupun takde yang lama, takdek yang baru, tapi patah tumbuh hilang berganti

Thursday, November 11, 2010

..:: gilo apo ::..

masa tuh saya sedang bekerja.. means sy berada di ofis, dan sedang bekerja.. kali nih sy betol2 bekerja, bukan tak bekerja okeh.. betol.. sy betol2 bekerja.. okeh2.. enaff enaff.. sedang saya gigih bekerja tuh..

kring kring [ ringtone saya bunyi lagu SuJu - sorry sorry, tapi saya letak kring kring jek laaa ek.. hehe.. ]

saya : hello~..
dia : jom kapel.. saya nak awak..
saya : awak nih sape ek, tiba2 tanya mcmnih.. terkejot plak sy.. u mind to tell me where u got my number..??
dia : ada laa saya dapat..
saya : i dun mean to be rude, tapi sy betol2 malas nak entertain anonymous neh.. at least intro laaa u neh sape..
die : saya nak awak..
saya : sorry, im taken.. [ sekadar alasan ]
dia : tak nak cakap laaa tak nak, tak payah laaa nak tanya bukan2!!
saya : erhhh..??

tutttt tutttt tuttttt [ talian diputuskan ]

neh lagi sekor.. salam tak, ucap hormat tak, ape tak, gile ke ape tibe2 call teros cakap admire bagai.. knal pon tak [ kot ], tibe2 ajak kapel.. jumpe pon tak [ kot ], tibe2 jek ajak kapel.. pastuh bile cakap da berpunye, teros nak sound2, n teros nak disconnect call.. terpinga2 kot sy yang still on de line neh.. ape kes laaa die neh.. ader masalah jiwa ka..?? kurang kasih sayang ka..?? desperado ka..?? hishhh~..  gegirl, gegirl.. boboy, boboy  manusia, manusia.. macam2..

bukan laaa saya nak kata saya hot ke, ape ke.. sy akui sy memang menggemari makanan2 pedas, tapi itu bukan bermakna saya hot.. saya juga akui, saya menetap di malaysia, di mana cuacanya agak bertukar2, panas dan sejuk, kadangkala hujan, kadangkala panas, tapi itu bukan juga bermakna saya hot.. tapi memang saya akui yang saya kini kerap mendapat panggilan dan mesej2 dari orang2 yang tidak saya kenali.. saya bukan pelakon [ tapi saya pandai berlakon ], saya bukan model [ tapi saya ibarat model ], saya bukan penyanyi [ tapi suara saya lunak merdu apabila menyanyi ], saya hanyalah insan biasa, tapi pelik jek knape laaa saya asyik diganggu dengan nombor2 yang tidak saya kenali..

adakah kerana nombor saya diagih2kan oleh rakan2 yang mengenali siri saya..?? kalau bukan, saya tak tahulah mana mereka dapat nombor saya.. musykil neh~.. hanya rakan2 saya jek yang tawu nombor telefon saya.. ya, memang saya ada publish nombor talifon saya di facebook, tapi hanya mereka yang menjadi rakan saya sahaja yang dapat mem-view nombor tersebut.. adakah mereka terdiri dari mereka2 yang add saya di facebook..?? hurmmmm~.. barangkali~.. persoalannya, kenapa saya..??

kalau perot saya yang mcm nih pon da beratur yang nak contact saya...

apatah lagi kalau saya jadi mcm nih.. fuhhh~.. mesti ibarat audition american idol yang datang beratur nanti.. penuh stadium.. hihi..

ataupunnnnnn~..

adakah kerana ke-charming-an senyuman saya membuatkan hati mereka tertawan..?? wink wink~..

p/s : saya bukan narcisis.. saya hanya suka menyatakan yang terbaik untuk diri saya.. hihihi~..

Monday, October 18, 2010

..:: ader dulang tak..?? ::..

sedang saya berehat2 sambil mengonlinekan diri dengan menggunakan netbook adek saya nih, tiba-tiba ada seorang brader naek motor nih berenti kat depan rumah saya..

brader : ader dulang tak..??
saya : ha..?? [muke keliru, konfius..]
brader : ader dulang tak..?? dulang emas, eh, dulang tembaga..
saya : mane ade dulang, nih uma bujang bang, dulang pon takdek..
brader : nih umah indon yang bertocang tuh kan..??
saya : abg nampak saya mcm indon ke..??
brader : tak plak..
saya : so. bukan laaa umah indon bang.. umah indon tuh kat sebelah nih, bukan uma neh..
brader : ouhhhhh~.. [pastuh brader tuh teros blah, bukan singgah pon umah indon tuh~..]

cmni kot dulang tembaga yang die nak tuh~..

ape ntah niat die pon sy tataw.. nak buat hantaran kawen ke..?? ataw...... nak merompak lagi ke..?? almaklumla, baru kene rompak kan.. trauma kot.. [feeling2 lagu elite - trauma].. yang tabley blah tuh men terjah jek tuh.. ape, ingt kamoo tuh nas ahmad ke nak men terjah2 umah orang sesuka ati..?? tak pon geng bang  bang boom yang men serbu jek umah orang..?? nak kate ader kamera tersembunyi ke, takdek plak~.. hish~.. lagi satu, salam tak, hello tak, ucap selamat apetah lagi..

ni lah muke korea sy.. hihihihihihihi~..

p/s : muke da abes korea pon tanye lagi umah indon ke tak.. 

Sunday, September 26, 2010

..:: cerita duka ::..

okeh2.. pertama-tamanya saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir dan batin kepada kalian2 semua.. semoga semua berada dalam keadaan sihat dan sejahtera.. dan saya juga mendoakan agar kalian dapat memaintainkan berat badan yang sudah sedia turun semasa berpuasa selama sebulan harituh~.. jangan pulak sebulan puasa turun sampai 2 3 kilo, tapi 1st raya jek da naek sampai 4 5 kilo..  padan muke, sape soh makan bebanyak  amat tidak berbaloi yerrr.. saya tetap maintain taff.. keh keh keh..

okeh, saya pun sudah lama tak update belog saya nih kan~.. bukannya apa, cuma saya mengalami sedikit tragedi (wah tragedi tabley blah) ketika raya sudah masuk minggu kedua.. tragedi tersebut ialah saya mengalami kecurian yer di dalam rumah.. laptop, henfon dan wang tunai a.k.a dwet raya yang saya kumpul berjumlah RM250 telahpon lesap diambil oleh pencuri yang bermata duitan itu yer.. sangat materialistik betol pencuri tuh.. kerugian keseluruhan dianggarkan berjumlah RM 4,250 yer.. diulang, RM 4,250 yerrr.. bukan RM 42.50.. tapi saya redha sahaja, menganggap ianya bukan rezeki saya di bulan syawal ini walaupun sebakul sumpahan telah saya beri kepada pencurik2 bermata duitan tersebut.. jadi dengan ketiadaan laptop saya ituh agak membantutkan aktiviti berblogging saya yang tidaklah sehebat mana ini.. hihihi~..

antara gambar terakhir bersama henfon dan penggunaan laptop untuk membuat kad raya tahun nih~.. rindu nak tgk gambar kiyut saya nih~.. hihihi~..

laporan polis juga telah dibuat pada pagi hari kejadian, kemudian saya pergi kerja dengan muke kewl dan chomelnye tapi dalam hati menahan sebak di dada, dan pada sebelah petangnya pula, anggota polis berpakaian preman datang ke rumah saya untuk melakukan siasatan.. pada mulanya saya beranggapan bahawa mungkin pasukan forensik juga akan turut serta dan mengambil cap jari ke, ape ke, yang macam dalam cerita CSI tuh, tapi rupenye  haram mereka nak datang , sampai ke sudah tak datang-datang  yang datang hanya polis jabatan siasatan jenayah dan mereka hanya mengambil gambar di tempat kejadian sahaja sebagai tanda menjalankan tugas.. mungkin dengan harapan dengan gambar tersebut mereka dapat menangkap pencurik2 bermata duitan tersebut.. canggih betol peralatan mereka bukan..?? tapi apa pun, saya berterima kasih kepada pihak polis yang mengendalikan kes saya itu walaupun barang yang hilang tidak dijumpai sehingga kini..

tapi terdapat juga hikmah di sebalik kejadian tersebut.. antaranya ialah :

1 - ramai rakan taulan dan sahabat handai saya belanja saya makan.. mereka memang terbaek.. tapi adekah kerana kesian..?? ahhh, aderku kesah.. kih kih kih..
2 - saya telahpun menggunakan henfon baru yang lebih canggih dari henfon yang sebelum ini.. pakai skrin sentuh yerrr.. dulu pon skrin sentuh juge, tapi tiada tindakbalas apabila berlaku sentuhan, kali ini ader yerr.. canggih kan..?? "a'ahh" bak kata uncik ramli~..
3 - ibu saya telahpun memberi kebenaran untuk menggunakan notebook adik saya dengan alasan adik saya mahu periksa SPM tahun nih, so beliau mahu mengurangkan aktiviti permainan game oleh adik saya dengan menggunakan saya sebagai subjek dan alasan.. tapi saya tak kesah pon~.. hihihihi~.. p/s untuk adik saya.. "ajit, tuh laaa, men sangat gem depan ibu, kan ibu da kasi along notebook tuh.. kih kih kih.."
4 - dan sebagainya~.. boley cmtuh..?? hehehehe..

untuk pengakhiran, saya ada sikit pesanan buat pencurik yang bermata duitan tuh~..

1 - nih, datang balik kat umah.. anda sekalian lupe nak amek betri laptop dengan charger nokia laaaa.. kalu jual tak complete set, tak dapat laaa hasel yang lumayan nanti.. cepat, saya tunggu kat rumah.. nak datang amek nanti, kasi tawu ek.. senang, bleyh saya jamu makan2 sket kat anda.. menu hidangan mungkin nasi kangkang, santau masak merah, dan jampi serapah celur tepung.. sedap kan..?? belum cuba belum tahu.. hihihihi~..
2 - mesti anda tak perasan kan, kat tepi tuh ader 6 ekor hamster.. hamster ialah haiwan yang aktif pada waktu malam yerr.. jadi segala aktiviti anda tersemat sempurna di kotak fikiran hamster saya.. naseb bek hamster saya tak pandai cakap, kalau tak, nahas laaa.. siap laaa anda, kat akhirat nanti hamster saya akan bongkar segala-galanya.. muahahahahahaha..
3 - tuhan nampak yer perbuatan anda tuh.. nanti elok2 anda jalan kat titian siratul mustaqim tuh, da nak masuk pintu syurga jek, tuhan tolak balik dalam neraka sebab kesalahan mencurik anda tuh.. saya melihat dari jauh jek.. padan muke anda.. hihihi~.. nota tepi : sekadar meluahkan emosi, tak bermaksud apa2 yerrr..

stress dan tertekan dengan kejadian yang berlaku pada mulanya.. now i'm ok~.. yayyyy!!

p/s 1 : baru perasan, saya asyik mention, pencurik bermata duitan kan.. bukan pencurik tuh memang bermata duitan ke..?? sbb tuh beliau melakukan aktiviti2 pencurian nih.. bertauliah laaa kot~.. hik hik hik..

p/s 2 : suka tetapi berduka~.. gembira tapi bersedih~.. menyumpah seranah tapi redha dan menerima takdir~..

Saturday, September 4, 2010

..:: menyopping ::..

hik hik hik.. okeh2.. smalam sempat laaa pegi soping bersama picon ngan fayas.. pkul 9.30 baru gerak dari rumah.. pegi mane..?? tesco saje.. hahahahahaha.. tesco tutup pkul 1 pg okeh .. so malas laaaa nak pegi jaoh2.. sebelum masok tesco, pegilah tengok2 kat kedai2, booth2 yang ader kat bawah tuh dulu kan.. sempat la beli baju melayu sepasang.. kih kih kih.. setelah bape lame tak beli baju baru, taon neh dapat gak beraya dengan bajoo baruu~.. yeehhaaaaaa~..

lepas beli tuh, masuk laaa tesco.. pusing punye pusing, kitorang jas beli kereta mainan untuk letak dalam kereta, beli air minuman, beli kurma, pewangi kereta, dan saya sekali lagi beli tshirt.. ingatkan nak beli andewer, tapi lenkali lah kot, banyak da andewer kat umah neh.. keh keh keh..

tiba masa nak bayar.. pegilah beratur, maaakkkk aihhhh~.. ramainyer makhluk.. majoriti sudah berkahwin.. terlintas kat fikiran saya, apesal nak beli barang memalam bute neh..?? derang tak nak tidow ke..?? kan elok tidow kat rumah.. beli laaa siang2 hari.. kih kih kih.. bagi kitorang yang bujang-bujang terhangat va va voom nih pulak shopping memalam hari.. keh keh keh..

kesian kakak baju ijaw neh, siap posing2..  bajet ader modelling agency kot~..

lepas tuh kitorang pun pegilah ke kaunter express, almaklumlah, beli bukannye banyak pun.. bawah 10 barang kan.. maka kitorang pun dengan yakin dan gembelnye pegi ke kaunter express tuh..

tutup.. cis

kaunter express itu ditutup okeh~.. gile ape.. ape, ingat malam2 xdek orang nak beli bawah seploh barang ke..?? benci betol.. so terpakselah beratur kan.. sumorang pakai troli gedabak tuh, penoh, kitorang jek pegang pakai tangan.. keh keh keh.. naseb bek makcik dengan kakak depan kitorang tuh baek hati kasi kitorang bayar dulu~.. da jimat 2 que  haidar .. huhuhu~.. trime kasey yer makcik, trime kasey yer kakak.. selamat hari raya~..

p/s : nak shopping kat tempat lain pulak.. no tesco anymore.. kot~.. hik hik hik..

Thursday, September 2, 2010

..:: cinta tiga segi saya ::..

jap-jap, sebelum tuh, nak tukar kaler tulisan kejap~.. dannnnnn tadaaaaaa~..

hehehehehe~.. sila baca dengan penuh sabar yerrr~.. panjang entry nih~.. 

...........................................

okeh2.. saya memang da lama menggunakan khidmat aaron aziz.. i mean, siapa yang tak suka aaron aziz kan..?? muka jambu, badan sedap, sejuk je mata memandang.. belaian beliau mampu membuatkan siapa sahaja cair.. belaian yang beliau berikan walaupun agak kasar, tetapi saya harus akui yang saya terima dengan hati terbuka.. saya tak kesah walaupun belaian beliau agak kasar.. kadang-kadang kita perlukan juga kekasaran kan..?? kalau selalu sangat lembut, smooth saja, xmenarek juga kan..?? tapi saya harus terima kenyataan yang aaron aziz mungkin bukan type saya~.. lagipun sudah lama saya dengan aaron aziz.. takkan saya nak berada dengan beliau selama-lamanya kan..?? 


jadi, nak dipendekkan cerita, satu hari saya pergilah bersiar-siar, di jusco tak silap saya.. lebih tepat lagi, saya ke watson.. mahu beli barang keperluan sedikit sebanyak.. tetapi, sedang saya sibuk memikirkan apa yang saya mahukan, tiba-tiba mata saya terpandang sesuatu yang amat menarek.. ya, fahrin ahmad.. agak lama mata saya terpaku terhadap beliau.. sungguh menarek.. kombinasi pakai hitam hijau sangat menarek perhatian saya.. ringkas, tapi menarek.. aduhh.. cair hati time tuh.. siyes tak tipu~..


dalam tak sedar, fahrin memandang saya.. siap senyum lagi okeh.. "aduh, cmana nak buat ni..?? die sedar ke ako pandang die..??" cuak jugak hati saya time tuh.. mana laaa tawu  kan.. kang xpasal2 plak kang.. tapi saya buat slamber jek.. saya buat-buat cari benda.. entah apa saya tak tahu.. sesekali ekor mata memandang fahrin.. tetap, beliau memandang saya.. saya dengan beraninya pergi ke arah beliau.. nekad.. "ako mahu kao kali nih.." gile slamber.. dalam hati tuh dup dap jugak.. mana lah tawu kan.. tapi fahrin senyap, tetap tersenyum.. dengan slambenye saya capai fahrin, terus di hadapan orang ramai tuh, saya bawak dia keluar.. sebelum tuh, saya bayar apa yang patot.. gile, kang berbunyi scanner tuh kang, malu saya.. dengan orang saya malu, dengan fahrin pun saya malu..


lepas bayar, saya terus bawak fahrin balik rumah.. sampai di rumah, saya renung fahrin.. "betul ke ape ako da buat nih..??" ati kechil saya cakap.. tapi saya nekad.. "fahrin, ako nak mandi, nak ikot..??" fahrin diam, tetap, senyuman terukir di bibir.. saya anggap ia sebagai "ya".. tanpa teragak-agak, saya terus ke bilik air, air dijirus, kemudian, saya minta fahrin belai saya.. fahrin tetap diam, tetapi menurut sahaja permintaan saya.. "ah, bahagia betul rasanya.." belaian beliau, hangat, kemudian kembali normal.. seronok rasanya.. setelah selesai aktiviti mandi bersama itu, saya senyum kepada fahrin, fahrin juga begitu..


sebulan sudah berlalu.. dua bulan juga sudah menjengah.. mula-mula seronok, sekarang saya sudah merasai belang sebenar fahrin.. belaian yang beliau berikan, lembut, tetapi saya tak mampu lagi menerimanya.. perit, pedih untuk saya terima.. akhirnya, saya nekad.. "fahrin, kao bukan untuk ako lagi.. hari ini, ako lepaskan kao.. cukuplah hubungan kita sampai sini saja" fahrin tetap tersenyum.. tak tahu samada senyuman itu ikhlas atau tidak..


bukanlah saya tak suka fahrin ahmad.. saya memang suka beliau.. kachak, menarek, taff, bujang pula tu~.. mana laaa tak tertawan hati bujang saya ni~.. tapi lama-kelamaan, saya sudah bosan.. nk dijadikan cerita lagi, saya keluar lagi berjalan-jalan.. cuba teka siapa saya jumpa..?? aaron aziz.. terus saya dengan slambenye, saya pergi kepada beliau, dan saya cakap "ako tak kira, ako nak kao jugak.. ako mintak maaf sebab tinggalkan kao dulu.. ako sedar, kao yang terbaik untuk ako.." seperti selalunya, aaron tersenyum.. mungkin gembira kerana saya tidak melupakannya~..


dan kini, saya kekal bersama aaron aziz.. saya rasa saya akan kekal dengan aaron kot.. wife dia..?? wife dia belum tahu lagi saya dengan aaron, tapi saya rasa dia tak kesah kot.. harap-harap laa kan..


selamat tinggal, fahrin ahmad.. walaubagaimanapun, saya tetap minat fahrin ahmad..

masa jumpa fahrin, kih kih kih..

dan, moga saya dan aaron aziz berkekalan laaaa hendaknya~..


aaron aziz macam malu-malu sikit masa nih~..

..........................................................

ape, ingat saya bercinta dengan fahrin ngn aaron ke..?? saya cerita pasal pencuci muka lah!!.. hish~.. dulu saya pakai l'oreal menexpert, pastuh saya pakai garnier for men pulak.. tapi saya tukar balik kepada cinta hati saya l'oreal tuh laaaa~.. suka buat assumption bukan-bukan tau.. xelok okeh buat andaian bukan-bukan masa puasa nih~.. huhuhuhu~..

p/s : sabun badan pakai lifebuoy jek~.. ngeeeeee~..

Wednesday, September 1, 2010

..:: belajar bahasa ::..

okeh2.. masa tuh saya tingkatan 2, 3 mcmtuh.. saya masa tu macam tertekan sangat sebab tak reti cakap bahasa penjajah nih.. bahasa apekah..?? bahasa inggeris laaa.. bahasa apa lagi kan.. lepas tuh, saya pun pergi laaa tanya kat cikgu english saya ni.. saya tanya..

"cikgu, macam mana laaa nak terer bahasa inggeris neh..?? tak pandai-pandai pun.. susah betol nak tangkap.."


cikgu saya pun cakap "anak muridku, senang aje.. tengoklah cerita2 kartun macam snow white ke, cinderella ke, rapunzel ke, ha, tak pun tgk pokemon, nescaya kamu akan pandai bercakap bahasa inggeris dengan jayanya.." 

masa cikgu saya cakap mcm tuh kat saya, saya rasa macam nak pelempang jek, sebab cara cakap mcm tah ape2 kan.. hahahahaa.. pertamanya, kenape kene tengok cerite cinderella ke, snow white ke, rapunzel ke..?? nape tak cakap simba the white lion ke, lion king ke, tarzan ke.. keduanya, kenapa perlu cakap ayat mcmtuh, kalah cikgu bahasa melayu okeh~.. hehehehe.. maka saya pun memulakan sesi menonton kartun setiap kali ader peluang kerana saya yakin yang english saya akan bertambah baik dari hari ke hari dengan berbuat demikian..

pokemon best.. piiiii kaaaaaaa chhhuuuuuuuuu~.. bzzzzzzzz~ keh keh keh..

penontonan cerita2 kartun itu berterusan sehinggalah saya memasuki alam matrikulasi.. masa dekat matrik tuh, setiap orang kene menduduki exam yerr, bagi menentukan kelas english yang bersesuaian.. maka dengan bestnya saya dapat masuk ke kelas yang pertama.. berkat menonton snow white okeh~.. lepas tuh, pensyarah kelas tuh ader laaa tanya saya, macam mana cara saya belajar bahasa inggeris.. soalan secara rambang yer, bukan sebab prestasi english saya yang merudum, lagipun saya rasa saya sangat terer da english masa tuh.. keh keh keh.. saya cakap laaaa, saya tengok cerita kartun.. maka pensyarah saya dengan slamber badaknye cakap..

"no wonder laaa ur english is kinda childish~.. banyak macam ayat budak2.."

sentap okeh.. hahahahaha.. pastuh die advise "kalau nak belajar english, tak perlu tgk kartun jek, tgk cerita orang putih yang lain pun boleh.. dengan itu, u boley tahu english secara meluas.."

saya yang pelik pun tanya.. "meluas macam mana tu..??"

pensyarah saya pun cakap "kalau dalam malay, kite ader ayat sumpahan, makian kan..?? contohnye anak haram, sial, sundal, pegi mampus semua kan, sama la english pun, u need to know the bad, curse word macam, son of a b***, whore, go to hell, dan sebagainya.. kalau kartun, dia akan cakap proper english, kalau bukan kartun, dia akan cakap bahasa pasar yang dekat dengan kita.. bahasa ni bukan yang baik jek, mana2 bahasa pun ada ayat yang kurang enak didengar.." 

oooooooo~.. masa nih saya mcm terkejut sebab lecturer saya boleh plak cakap mcmtuh dengan saya.. very the open minded.. almaklumlah, saya kan innesen.. suci murni.. ibarat kain putih yang belom dicorakkan.. heheheh.. tapi betul juga kan.. cuba bayangkan kalian tahu bahasa yang baik2 jek, tahu yang proper jek.. nak maki orang macam mana..??

ayat jahat : "b**i kao, buat taik ngn ako.. sial!! kao siap, ako dapat kao, memang tak selamat kao!! anak haram!!

ayat baik : "ayam betul kamu, berani berbuat jahat dengan saya.. ditimpa bencanalah kamu!! berjaga-jagalah kamu, kalau saya jumpa kamu, kamu tak akan selamat!! bukan anak suci!!

pelik kan..??

p/s : walaupun tawu ayat sumpahan, ayat yang jahat, saya tetap jaga kesopanan dan kesusilaan.. hehehehe..

Monday, August 23, 2010

..:: berbuka puasa ::..

okeh2.. arituh saya kerja petang.. kalau da kerja di waktu petang ni, ditambah pula berada di dalam bulan puasa nih, alamatnya kalau mahu berbuka, pergilah berlala-lala ke bazar ramadhan pulau indah tuh.. yang menariknya bazar nih, kalau sampai pukul 7pm pun, tak ramai orang sangat.. seronok jenjalan  cuci mate  cari makan kat bazar tuh.. lagipon, tak banyak gerai yang jual.. ada la dalam 20 gerai mcm tuh.. senang nak pilih.. takde la rambang mata sangat.. mambantu dalam proses penjimatan wang saku yang sedang agak kering pada bulan ini..

berjalan lala-lala.. senang hati~..

okeh.. harituh saya memang berazam dan berniat nak makan nasi ambeng.. ape, saya makan okeh, ingat tak makan ke.. nasi ambeng sedap.. saya suka makanan jawa.. saya orang jawa okeh  tapi saya tak reti cakap jawa sangat.. sape yang berani mengumpat saya dengan bahasa jawa tuh silap besarlah.. saya paham okeh.. tak percaye ke..?? siji, loro, telu, papat, limo, nenem, pitu, wolu, songo, sepoloh.. kabare wak..?? waras..?? wes mangan..?? need to say more..?? wahhh... jawa yang pandai spiking okeh~.. okeh, masa kat bazar tuh, gigih laa cari nasi ambeng  yang memang da tawu pon kat gerai mane.. da tuh, saya pegi beli karipap dan kueh kasui.. enak kan hidangan saya tuh..??

lepas tuh, saya balik la ofis balik, berbuka dengan geng bas sekolah geng ofis.. tunggu laaa azan ni.. gigih yer tunggu azan, penuh kesabaran saya menunggu.. sambil2 tuh, berborak laaa dengan staf ofis.. macam-macam yang diborakkan.. waaahhhh.. pelik betol.. lancar jek diorang berbicara.. tak puasa ke..?? bertenaga jek.. keh keh keh..

" الله اكبر الله اكبر " 
" الله اكبر الله اكبر "
 " اشهد ان لا ءاله ءالا الله " 
" اشهد ان لا ءاله ءالا الله "

ha, da azan da, menandakan waktu berbuka puasa.. marilah menjamu selera.. jeng jeng jeng.. tak sabar da rasanya ni.. sadapnye~.. mule2 makan kurma dan kuih muih dulu.. sambil mate melirik ke nasi ambeng.. sabar sayang~.. huhuhuhu~.. lepas cuk cak cuk cak makan kuih, tibalah giliran nasi ambeng~..

menarik kan..?? bermacam-macam ader.. tak mahal RM4 saje~..

eh kejap2.. macam ader yang kurang~.. kejap, nak cek kejap ek.. ayam kicap ader.. sayur ader.. ikan kering ader.. tempe goreng kegemaran saya pun ader.. hurmmmmmmmmm.. ouhhh~..

"makcik!! mane mee gorengnye..??" aiyooooo~.. apekan daya, da waktu berbuke.. 

aiyooooo~.. kureng rencah laaa makcik.. knape makcik terlupe nak letak mee goreng dalam ni kali ni..?? nota tepi - menanges~.. naseb baek sedap~.. huaaaaaa~..

p/s : makan nasi ambeng tanpa mee goreng adalah tidak lengkap okeh..

Saturday, August 21, 2010

..:: bila saya berangan ::..


sesi pemberanganan akan dimulakan dalam.. 5.. 4.. 3.. 2.. 1.. okeh, saya......

1 - saya nak rerambut yang lebat, supaya saya boleh macam2 stail.. neh rambot pon jarang, gugur lagi, ader hati nak buat stail bukan2.. nak buat stail dr romzey pon tak dapat taw.. keh keh keh.. terpaksa buat stail sikat tepi jek.. tetap hensem okeh..

nak rambut lebat mcm ni laa.. lebat ke nih..?? lebat laa kot dari rambot saya.. hihihi~..

2 - saya nak badan yang taff, supaya saya boleh mandi  bogel  dengan senang hatinye kat pantai ataw swimming pool.. mana tahu, rezeki lebih, boleh jadi model.. kayo pakcik, kayo.. masuk majalah mangga ke, almaklumlah, majalah mangga kan majalah playboy malaysia.. kih kih kih..

feeling2 pose mcm ni nanti boleh tak..?? hik hik hik~..

3 - saya nak jadi pandai cakap bahasa inggeris, lancar jek cakap, takde nak tsekat2 macam kereta buruk yang da lama tak setat.. ni dok "errrr", "urrrmmmmm", "aaarrrr".. cis betol, bile lah nak terer cakap inggeris ni..

gorgeous gorgeous.. fabulous fabulous.. one day you're in, the next day, you're out.. gituh~..

4 - saya nak kumpul banyak duit, nak yang macam berjuta2 lemon.. kih kih kih.. tapi tolong laaa jangan tag saya dengan duit yang melambak2 tu.. rimas laaaa.. saya pun da banyak duit da, cume tak cukup banyak.. kih kih kih..

pakcik kayo, pakcik kayo.. im reach, eh, rich, eh, reach, eh, rich.. adeyhhh~..

5 - lepas saya da ader banyak duit, saya nak beli kereta idaman kalbu.. kereta apekah..?? banyak laaa kereta idaman.. macam nak caldina, lepas tu nak BMW [ eh, BMX kw BMW..?? alamak, konfius da.. keh keh keh ]..

kereta ni okeh tak..?? miowwww~..

p/s : haishhhh~.. takde ke emak gula yang nak sponser saya..?? hik hik hik..