incik hammy

PERHATIAN !! PERHATIAN !! SILA BACA !!

ETENSEN ETENSEN !! BLOG SAYA NIH SAYA TULIS UNTUK TUJUAN SUKA-SUKA DAN MAIN-MAIN SAHAJA. TIADA APA YANG SERIUS PADA PENULISAN SAYA. MUNGKIN TERDAPAT ENTRY-ENTRY YANG AGAK NARCISSIST DAN MEMBANGGA DIRI. JADI SEBARANG RASA NAK MUNTAH ATAU MELUAT ADALAH TANGGUNGJAWAB SENDIRI. BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA OKEH. READ MY LIPS, EH SILAP, READ MY WORDS - MUAH MUAH AMEK KAO.. KIH KIH KIH.. ERRRRR, OKEH, SEKALI LAGI, SEMUA RASA MUAL DAN BENCI YANG HADIR PADA PEMBACA ADALAH BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA, WALAUBAGAIMANAPUN, SAYA DAHULUKAN DENGAN UCAPAN " AMPUN TUANKU BERIBU-RIBU AMPUN, SEMBAH PATIK HARAP DIAMPUN " SEKIRANYA ENTRY-ENTRY SAYA MENGUNDANG RASA TIDAK SELESA PADA SEMUA PEMBACA. INCIK MUMU SAYA SEMUA. TENGKORAK HANG. OKEH, OKEH. SAYANG LAAA KAN. SWEET KAN SAYA..?? KIH KIH KIH. DAN, KEPADA SESIAPA YANG NAK JUGAK BACA TUH, SAYA HARGAI MASA YANG ANDA LUANGKAN DAN SAYA CUMA BERHARAP AGAR ANDA HEPI KETIKA MEMBACA ENTRY-ENTRY SAYA. SEKIAN, TERIMA KASIH.

DARI SAYA,

Followers

Monday, April 25, 2011

..:: karok, jeram, dan kelip-kelip ::..


ding dong
arituh g celebret besday sorg member neh
becoming besday baru, belom betol2 lagi tuh
kolo becoming pon da celebret2 bagai kan
kolo betol2 arituh besday die, mesti nak party besar2an kan
tuh yang taknak celebret taim hari besday sebenar tuh
++ qi, kao dalam becoming besday lagi, jangan marah, kang kene babab ngn chan ++
hahahahaha
hihihihi
++ motif nak gelak hahahaha pastuh hihihii..?? ++
okeh, abaikan yang tuh (=.=')


enihau
smalam kitorang karok kat klang parade
nyanyi-nyanyi lah kan
takkan nak betolkan tayar kereta plak
dan mase saya ngah baek punye karok tuh tibe-tibe lagu stop
kluar lagu hepi besday
++ dengki betol nak karok kan ++
pastuh tak semena-mena brader yang jaga karok tuh bawak kek masok bilik karok kitorang
okeh, taim neh saya gile seprais
macam derang sambut besday saya plak
terharu pon ader
nak nangis da taim tuh
++ okeh iz, jangan sebok-sebok taim party orang okeh ++
hihihihi
becoming besday boy rilek jek
tapi nampak muke terpinga-pinga
siap tanye " besday sape neh..?? "
bile da tawu besday die, tutup-tutup muke plak
malu kononnnya, terharu lah tuh kan
kan kan kan
hahahahahaha


okeh
abes aktiviti berkarok tuh
kitorang g makan kat jeram
alaaaa, tempat makan yang feymes dan murah itu
siakap 3 rasa, kailan ikan masin, butter prawn, ketam sambal jadi hidangan malam tuh
memang sedap [ sambil angkat ibu jari tanda sedap ]
perlu angkat ibu jari ke..??
perlu okeh
tapi ibu jari tangan jek
tak perlu sampai ibu jari kaki bagai
okeh
tak perlu tak perlu


lepas aktiviti melantaking tuh
kiterang g lepak kat kampung kuantan
tengok ape kat kampung kuantan tuh memalam bute..??
nak cegah maksiat ke..??
mencandat sotong..??
memancing ikan..??
mencari sinar kehidupan..??
hehehehe
tak lah
g lepak-lepak tengok kelip-kelip
teruja dowww tengok kelip-kelip tuh
ader dua tempat jek kat dunia neh yang ader kelip-kelip
salah satunye kat kampung kuantan tuh
lagi satu tak tawu kat mane tempatnya
++ kolo orang tuh kate kat situlah  jek satu-satunya yang ader kelip-kelip pon saya percaya ++
hehehehe
tapi memang teruja
seryes


video amat berat, so sabar laaa mase buffer tuh ek


amacam..??
ader macam aktiviti paranormal tak..??
nak amek video kelip-kelip taim bertenggek kat pokok tuh tak dapat
nak tangkap gambar pon tak dapat
sebab memang tak nampak
kene dekat-dekat baru nampak kelip-kelip tuh
kami sume setuju bile tengok kelip-kelip tuh da macam pokok krismas daa
cantik kot~~ 
lagi satu
tabley kasi nampak lampu mase tengok kelip-kelip tuh
nanti die tak berkelip
saya bajet mesti kelip-kelip tuh sentap sebab lampu die tak seterang lampu pendaflour atau lampu neon mahupon lampu flash kamera
sebabkan lampu beliau tak seterang lampu-lampu tersebut maka beliau sentap dan merajuk taknak berkelip lagi
saya rasa lah
logik kan..??
hihihihihi


okeh
now enjoice laaa antara gambar-gambar arituh






 


 

 

 





berikut adalah ahli yang join arituh


 organizer 1 - sinchan @ chan - kaki gelak tak hingat, da gelak tak tawu berenti.. hihihi

fakta menarek:
1 - chan - masalah kolo bawak budak kecik neh laa.. abes sume barang nak digeledahnye.. kotak tisu pon abes kesane kesini.. tak pernah jumpa kotak tisu maybe..?? hihihihi
2 - chan lagi - gelak, gelak jek laahh kan, tak perlu ketuk-ketuk cermin tingkap kerete tuh. cubit-cubit tarik-tarik baju taim saya memandu sangat mengganggu pemanduan okeh.. hihihi


 organizer 2 - a'a - nih tukang sambung gelak.. pon same.. gelak sampai krem perot krem pipi katenye

fakta menarek:
1 - a'a - a'a sebut nuffnang sebagai nooff-naang, saya bajet mesti siap ader sabdu kat huruf f tuh kan sebab ader dua f.. jadi macam nuf-f-nang.. kan kan kan..??  naf-neng lah a'a, bukan nooff-nang.
2 - a'a lagi - mase nak balik kononnye da flat laa, penat sangat kononnye, tapi dalam kereta dok sakan gelak. penat lah sangaaatttttttttt
3 - a'a lagi dan lagi - nampak sainbod cakap "zon had laju", siap tanye "kenapa takdek zon unlimited..??" cittt.. bawak namploh km/jam kat lane paling kanan siap kene cucuk dengan kereta belakang dengan lampu tinggi bagai ader hati nak zon unlimited.. ciittt citttt dan cittttt
4 - a'a lagi dan lagi dan lagi - dengar cerita mase naek sampan tengok kelip-kelip tuh kao senyap jek..?? betol ke..?? dalam kereta kemain lagi kao gelak sakan kan..?? takot airrr ekkkkkkk.. hihihi..


 tukang join 1 - berry - semangat nak tengok kelip-kelip.. tak terkelip kao kan..?? hahahaha

fakta menarek:
1 - berry - berry yang paling semangat nak tengok kelip-kelip tuh. mengalahkan becoming besday boy.
2 -  berry lagi - lepas makan tuh siap cakap "rugi tak order kerang bakar".. eleh, tak cukuplak tuh kan..?? makan tak kenyang kan..?? tapi malu nak order kan..?? hahaha


tukang join 2 - akhir - nih tukang tangkap gambar.. susah bebenor nak cari gambar kao sorang2 wehh

fakta menarek:
1 - akhir - beliau jadi tukang tangkap gambar malam tuh. camera shy maybe..?? hihihi
2 - akhir lagi - last-last mase nak balik tuh beliau cakap " jangan lupa tuh, puas dengan akhir " [ merujuk kepada dirinya ] okeh, sangat dabel meaning.. hihihi


 tukang join 3 - saya - saya rasa macam dah dekat red karpet dah pose cengginih.. hihihihi.. beg plastik taknak kalah.. haha

fakta menarek:
1 - saya - saya ader terkantoikan seprais besday party tuh, tapi becoming besday boy tak perasan pon.. pandai betol saya kan..?? hihihi
2 - saya lagi - saya mengalami masalah lebam-lebam di tangan kiri dan kanan serta bahagian belakang badan akibat teruk didera dengan pukulan dari chan dan a'a
3 - saya lagi dan lagi - saya juga mengalami masalah baju yang menjadi besar selepas aktiviti malam itu kerana ditarik-tarik oleh chan dan a'a.. sungguh buas mereka berdua.. hihi
4 - saya lagi dan lagi dan lagi - kehadiran saya di bilik karaoke itu sudah ibarat artis popular kerana flash kamera berada di sana sini.. paparazzi dan artis memang tak dapat dipisahkan.. hihi


 orang yang disambut besdaynye - qi - muke nak seprais jek, nak terharu jek.. cittttt.. haha

fakta menarek:
1 - qi - qi teros diam mase dalam bilik karok tuh lepas tawu yang kek harijadi tuh untuk beliau. terkedu kononnya. [ tangan di bahu, lidah jelir siket, mata pandang ke atas ] tak payah nak terharu sangat qi. hihihi
2 - qi lagi - kali neh kat jeram, beliau ada tanya " kelip-kelip tuh ader bukak lagi ke malam-malam neh..?? ". malam lah nampak, pegi siang-siang tak nampak laa kelip-kelipnye qi oiiiii.. hihihihihi


dan itulah aktiviti kitorang malam ituuuu
yosshhhh !! outing lagi pasneh wehhhhhh


p/s : cuz everything is never as it seems - fireflies


saya yang tulis,

14 komen(s):

AdyBudika said...

tak ajakkkkkkkkkkkkkkkk

incik mumu said...

hahaha..
ako nak ajak froggy bleyh..??
hahahahaha

**::CIKNUURUL::** said...

wahhh,3pasangg,..wee~~,.hehe,..

Halimatun Sa'adiah said...

sonok nye g tgk kelip2..
bile la nk pegi....

incik mumu said...

cik nuurul - hihihi.. tapi kami takdek ape2 hubungan yerr.. kami sekadar kawan biasa.. ++jawapan artis++ hahahaha

halimatun sa'adiah - seronok.. betol cantik.. sayang tak dapat tangkap gambar.. memang tak nampak.. huhu.. tapi kene naek sampan taw nak tgk kelip-kelip tuh.. huhu

achik ezam said...

cesss..pi jeram takmo singgah umah..padahal sure lalu kg tok muda nk ke sana....

btw aroma seafood tuh dh kurang sikit compare sedikit masa dulu...


lagi grand kot...

enihou epi besday kpd inchek tersebut...

incik mumu said...

manelah orang tawu..
lagipon bende tak plan..
huhuhu..
bley tengok kelip-kelip lagi..
kamoo, saya, dia dan dia..
hahahaha

++ aD[d] ++ said...

kelip2 tu ktmne iz??

achik ezam said...

eleyh...org dh msg dia kt whatappsss...

incik mumu said...

add - kat kampong kuantan.. kuala selangor.. nak p gak ke..?? hohoho

abg achik - xdapat laaa.. line problem.. malam neh mcm terok giler line..

HajarRasdi [BdkKck] said...

wahh.. panjang btol entri nie. nasib baik dah baca sampai abes.. amboii.. seronoknyaaaaa..

nway,thnx pasal komen ttg blog tu.. dh buat lain dh.

incik mumu said...

rasa macam 1 kejayaan kan dapat abes bace entry neh..??
hahahaha..
tu lah..
tadi pegi jengah blog hajar tadi, tgk layout da baru da..
huhu

fRaMe+LenSeS said...

nampak sangat appy.. :) alhamdulillah.. :)

aippp.. aiipp.. Nadh datang melawat ni.. salam lawat.. salam ziarah..

Nadh nak kongsi cerita 100 Letters of LOVE
. baru ciap ja ni. rajin kalau komen ya. Nadh baru belajar buat cerita ni.. :) Mungkin dengan teguran sahabat semua dapat improve skill menulis Nadh. Maceh ya. :)

Anonymous said...

I beloved as much as you will [url=http://www.sacslongchamppliagefr.eu]sac longchamp pliage taille m[/url] obtain carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. sac le pliage longchamp [url=http://www.sacslongchamppliagefr.eu]sac pliage longchamp pas cher[/url] , however, you command get bought an nervousness over that you wish be turning in the following. unwell unquestionably come further in the past again since exactly the same nearly a lot regularly inside case you shield this increase.