incik hammy

PERHATIAN !! PERHATIAN !! SILA BACA !!

ETENSEN ETENSEN !! BLOG SAYA NIH SAYA TULIS UNTUK TUJUAN SUKA-SUKA DAN MAIN-MAIN SAHAJA. TIADA APA YANG SERIUS PADA PENULISAN SAYA. MUNGKIN TERDAPAT ENTRY-ENTRY YANG AGAK NARCISSIST DAN MEMBANGGA DIRI. JADI SEBARANG RASA NAK MUNTAH ATAU MELUAT ADALAH TANGGUNGJAWAB SENDIRI. BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA OKEH. READ MY LIPS, EH SILAP, READ MY WORDS - MUAH MUAH AMEK KAO.. KIH KIH KIH.. ERRRRR, OKEH, SEKALI LAGI, SEMUA RASA MUAL DAN BENCI YANG HADIR PADA PEMBACA ADALAH BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA, WALAUBAGAIMANAPUN, SAYA DAHULUKAN DENGAN UCAPAN " AMPUN TUANKU BERIBU-RIBU AMPUN, SEMBAH PATIK HARAP DIAMPUN " SEKIRANYA ENTRY-ENTRY SAYA MENGUNDANG RASA TIDAK SELESA PADA SEMUA PEMBACA. INCIK MUMU SAYA SEMUA. TENGKORAK HANG. OKEH, OKEH. SAYANG LAAA KAN. SWEET KAN SAYA..?? KIH KIH KIH. DAN, KEPADA SESIAPA YANG NAK JUGAK BACA TUH, SAYA HARGAI MASA YANG ANDA LUANGKAN DAN SAYA CUMA BERHARAP AGAR ANDA HEPI KETIKA MEMBACA ENTRY-ENTRY SAYA. SEKIAN, TERIMA KASIH.

DARI SAYA,

Followers

Saturday, June 18, 2011

..:: update pasal LONDON ::..


hoho
yuhuuuu
da lame gile da saya tak update belog neh
fuhh
ceritanya sebab saya berkursus selama 2 minggu
dan nak dijadikan cerita lagi lepas kursus tuh saya kena pulak chicken  chop  pox
lagi cuti selama 2 minggu
jadi malas nak apdet belog neh


jadi entry kali nih saya taknak cakap banyak-banyak
saya nak letak gambar jek
itu pon bukan banyak gambar pon
saje jek nak apdet belog sebab da lame tak apdet
hehehehe


kebetulan saya telah diberi paluang oleh kampeni saya untuk berkursus
alhamdulillah kali neh lokasi adalah di kota LONDON
++ motif nak besarkan huruf tuh..?? ++
sebab nak bagi tawu lah
biar sumorang nampak
hahahahaha
amacam..??
rasa nak bagi pelempang kan..??
hahaha


walaopon saya berada di kota london selama 2 minggu
tapi saya jarang dapat tangkap gambar sangat sebab pergi berkursus, bukan berjalan-jalan
lagi pula waktu operasi di sana abes jam 7pm
kursus abes pkul 5.30pm, jadi tak ada masa sangat nak lepak-lepak neh
cuma saya ader mase nak lepak masa saya g LIVERPOOL sebab nak jumpe member sy yang blaja kat sane tuh
itu pon tak jalan-jalan sangat
sebab kekangan waktu dan juga hujan yang turun sepanjang saya berada kat sana
jadi terperap dalam shopping mall jek
hehehehehe

enihau, ejoice the pics jek laa eh
tak banyak gambar pon
saje jek nak update belog yang da lame tak di-update
hehehehe


gambar ikot tempat..
LOKASI : LIVERPOOL


taim neh saya soping barangan keperluan seperti cotton trechcoat untuk kekesusaian cuaca MALAYSIA dan kasot.. kedua-duanya berharga 12 pound..


saya tataw kenapa saya tangkap gambar kat bangunan neh tapi bangunan neh best.. hehe


 puan rosni yang pandai masak.. 


 laki bini yang handle dan entertain saya masa saya kat LIVERPOOL.. pegi sane semata-mata nak jumpa derang neh jek.. gigih kan..?? haha


 taim nih angin sangat kuat.. sangat susah nak berjalan.. hoho


encik sepul dan puan rosni yang jadi tourist guide saya sepanjang berada di LIVERPOOL


hihihihi.. tataw bak cakap apa.. boley camtuh..?? haha


the famous red post box.. hohohoho.. okeh, baju dan kasot itu beli di PRIMARK.. hahahaha


neh bangunan ape tah.. lupe daaa.. hahaha


saya dan encik sepul.. orang MALAYSIA kat LIVERPOOL rilek jek pakai sempoi-sempoi.. saya..?? nampak sangat orang luar.. haha


welcome to LIVERPOOL y'aalllll


nih gambar candid.. tataw kenapa saya beraksi macam neh.. hahaha


ini bangunan universiti encik sepul.. LJMU.. LIVERPOOL JOHN MORSE UNIVRSITY.. terasa macam nak belaja kat sini okeh..



okeh
selesai gambar kat LIVERPOOL, now move ont o the next location
LOKASI : LONDON


 hotel tempat saya duduk sepanjang di LONDON.. classic english design kannnn..


saje jek tangkap gambar bas dua tingkat neh.. hehe


 depan bangunan parlimen kat kota LONDON.. haaa, yang jam kat belah kanan tuh laaa BIG BEN..


basikal untuk disewa everibadeh..


nih tempat saya bermesyuarat..


 duit syiling die unik kan..?? ader bulat ader segi-segi lagi.. hehe..


orang sane suke jalan kaki sebab tak berpeluh dan sejuk.. kolo kat MALAYSIA kekomfom berpeluh mcm baru lepas mandi.. haha


 BOND STREET untuk merasa pengalaman menjadi JAMES BOND.. okeh, itu saya tipu..


da sampai sini mestilah kene singgah hard rock kan.. hoho


guess what i found..?? LIM KOK WENG y'all !! sederet dengan hard rock.. mesti puas bebudak tuh soping kat hard rock kan..?? haha.. lokasi : GREEN PARK, LONDON


 mesti korang ingt neh projek selamatkan laut ke, ape kan..?? tak okeh.. nih adalah shopping mall.. hoho..


 neh MARBLE ARCH.. tataw sbb ape panggil name tuh, malas nak bace history die.. hahaa


 kebab yang saya makan kat sane.. banyak okeh.. siap tapau buat dinner.. chips yang sangat banyak dan besar-besar belaka.. encik blackberry pon nak interprem.. #kaomampu..?? hahaha


hanya mampu tangkap gambar dalam toilet dan diabadikan di sini.. hehehe.. #kaoade..?? haha


 pakai semart-semart cengginih pastuh pegi kat BOND STREET tuh, tak ke macam JAMES BOND tuh.. hahahaha


 VICTORIA STATION.. alaaaa, kire mcm KL SENTRAL laaaaa menatang neh.. huhuhu..


delegasi MALAYSIA.. saya bersama encik zul (tengah) dan prof omar (kiri).. gigih neh bagitawu.. haha.. ader lagi 9 orang tapi derang sume sebok makan.. haha


makan eskrem BEN & JERRY'S.. dengar citer eskrem neh lagi mahal dari BASKIN ROBBINS kat MALAYSIA neh.. tapi kat sane murah okeh.. 


and here are some videos that i captured during my time at LONDON
#ambekkao cakap omputeh..
hahahahahaha


nih kire macam street performance dari BRAZIL.. kewl kan..?? hohoo


haaa, neh plak amphibian tour.. die bawak pusing-pusing jalan-jalan atas darat n atas air.. syioookkk woooo..


p/s : rugi tak dapat jalan sangat taim kat sana.. huhu..


saya yang tulis,

6 komen(s):

achik ezam said...

mana gambau stadium liverpool tuh?????

incik mumu said...

xdek..
kejap..
bidio xmasok lagi..
hahaha

Syakir Rahman said...

wow...sgt jelez dan sgt menarik..huhu

incik mumu said...

hahaha..
jangan jelez yerrr..
bukan berjalan sangat pon..
kursus jek.
hehe

Asrul "iLham" Sany said...

BW blog ko lepas lama tak datang...

wah, bestnye die gi jejalan

;D

incik mumu said...

haha..
mmg da lame tak update pon belog neh..
huhuhu