incik hammy

PERHATIAN !! PERHATIAN !! SILA BACA !!

ETENSEN ETENSEN !! BLOG SAYA NIH SAYA TULIS UNTUK TUJUAN SUKA-SUKA DAN MAIN-MAIN SAHAJA. TIADA APA YANG SERIUS PADA PENULISAN SAYA. MUNGKIN TERDAPAT ENTRY-ENTRY YANG AGAK NARCISSIST DAN MEMBANGGA DIRI. JADI SEBARANG RASA NAK MUNTAH ATAU MELUAT ADALAH TANGGUNGJAWAB SENDIRI. BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA OKEH. READ MY LIPS, EH SILAP, READ MY WORDS - MUAH MUAH AMEK KAO.. KIH KIH KIH.. ERRRRR, OKEH, SEKALI LAGI, SEMUA RASA MUAL DAN BENCI YANG HADIR PADA PEMBACA ADALAH BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA, WALAUBAGAIMANAPUN, SAYA DAHULUKAN DENGAN UCAPAN " AMPUN TUANKU BERIBU-RIBU AMPUN, SEMBAH PATIK HARAP DIAMPUN " SEKIRANYA ENTRY-ENTRY SAYA MENGUNDANG RASA TIDAK SELESA PADA SEMUA PEMBACA. INCIK MUMU SAYA SEMUA. TENGKORAK HANG. OKEH, OKEH. SAYANG LAAA KAN. SWEET KAN SAYA..?? KIH KIH KIH. DAN, KEPADA SESIAPA YANG NAK JUGAK BACA TUH, SAYA HARGAI MASA YANG ANDA LUANGKAN DAN SAYA CUMA BERHARAP AGAR ANDA HEPI KETIKA MEMBACA ENTRY-ENTRY SAYA. SEKIAN, TERIMA KASIH.

DARI SAYA,

Followers

Thursday, January 20, 2011

..:: jangan jeles !! ::..

okeh, okeh
tanpa bercerita panjang
entry kali nih agak panjang yerr
sila baca bismillah
tarik nafas
tenangkan fikiran
oiii oiii
kamu yang dok pandang laptop tuh !! false start okeh
belom kira lagi
sila baca dari mula balik
keh keh keh
okeh, okeh
1, 2, 3 mula baca


**********


meh habaq mai sapa yang pandai-pandai dok wujudkan gheja (kerja) shift neh..??
habaq mai kat che
che nak tampaq laju-laju kat pipi dia
pandai-pandai wat ada gheja shift bagai
kasi gheja semua mcm biasa dah laaa
awat laaa nak kasi susah semua oghang


penat hangpa tawu dak gheja shift neh
tak ghasa buleh laaa cakap macam-macam
cuba dok ghasa gheja shift tengok
buleh tahan ka dak
kalau buleh tahan gheja shift mcm saya nih selama seminggu
saya dok kasi belanja ayaq sirap.. dalam mimpi
keh keh keh
jangan dok berkigha sangat aih


oghang tidoq kami gheja
oghang cuti kami gheja
oghang dok pulun gheja kami pon lagila kena pulun gheja
abeh tuh bila masa nak rest rehat semua..??
tu waktu siang matahaghi dok ada ataih kpala tuh waktu rehat kami
mana nak rehat che oiiiii
nak tidoq taim matahaghi dok ada ataih kpala tuh
gila apa !!
tuh bagi pening kpala merangkap stress ada la
bukan dok kasi rehat kalu lagu tuh


tu dia.. stress ooooooo


nih lagi satu
kalau yang da kawen tuh
taim siang tuh anak-anak semua dok pi sekolah tuh
istri terchinta dok p gheja kat opis dia tuh
kami dok kat umah tidoq
da gaya macam suami ape da gayanya
tapi nak buat cmana
malam tuh gheja
hangpa apa taw
malam plak, depa dok melangut tgk tv
 makan dinner nalarekek sama
huha huha sedikit sebanyak
kami dok opis
makan biskot meri yang da kena catu tuh
cicah dengan teh o panaih
malam dalam pkul seploh ka, seblas ka, anak-anak dok es em es
" papa, selamat malam, nak tidoq da nih.. sok sekolah "
istri terchinta dok calling malling
" abe weh, baby masok tidow dulu deh, sok ado meeting plok di ofih.. serabut kpalo abe weh "
so kami-kami yang da kawen neh dok pegang tisu lap ayaq mata yang mengalir keluar
tuh belum masuk bab malam jemaat tuh~
ketaq lutut
hangpa nak jawab..??


boleyh nanges cengginih tiap ari..??


yang bujang mcm saya nih pulak
siang-siang nak dating pejadah apa nya
siang awek dok gheja
huha huha dengan ofismet
kami dok melangut tengok tv
cghita apa tataw siang-siang nih
ghasa nak baling ja remote astro tuh
belom kigha nak cancel subscription astro lagi tuh
dok ulang-ulang cghita sama pejadah apa astro wey..??
nak jalan-jalan kat shopping mall..??
silap-silap dok jalan-jalan, makan kat kedai makan tuh
oghang dok kata
" sian dia, makan soghang, jalan soghang.. takdak kawan kot noo "
aduhh
jatoh saham che weh
hangpa nak jawab..??


tu dia.. syahdu jalan sorang-sorang tuh


keh keh keh


nih lagi satu
konon nak soh oghang p gheja tuh
dok kasi elaun tu dia nalarekek
macam-macam tuh
elaun makan
elaun minom
elaun gheja lebih masa
elaun gheja shift
elaun bantai busuk
elaun selimut
elaun cekedis
elaun jam tangan tissot
errrrrrrrr
yang empat hak bawah lepaih daripada elaun gheja shift mcm tipu aja
memang tipu pon
1-0
padan muka hangpa
keh keh keh
jangan dok berkigha sangat aih
keh keh keh kat hangpa lagi


dapat tinggi macam ejaan nih orait gak kan..??


mak aih banyaknya elaun
tu yang kaya tuh
boley pakai gheta (kereta) utang kat bank dua tiga bijik tuh
bayar ansuran pon takpa lah
asai ada dua tiga bijik gheta
eleh, macam kalau tak gheja shift tuh buleh beli gheta bayaq cash ja
mampu..??


mampu derrr..?? mainan buleh laaaaa~


oopppsssssss
elaun..??
elaun sama dengan dwet kan..??
dwet sama dengan kekayaan kan..??
ha..??
kaya..??
gheja shift neh memang kaya..??
kalu cmtuh
tak jadilah nak tampaq oghang yang wat ada gheja shift neh
kasi tambah dwet tuh
kayo pakcik !! pakcik kayo !!


tapi kaya pon tak guna gak
kalu dok sakit sana sakit sini
dwet abeh ke situ laaaa
tak kaya gak
haissshhhhhh
cmana nih..??


**********


pejadah tiba-tiba konfius kat ending entry tuh..??
keh keh keh
enihau..
saya pon tak tawu ke mana arah tujuan penceritaan saya kali neh
keh keh keh
kesimpulannya
wahhh.. da macam karangan PMR plak siap ader kesimpulan-kesimpulan bagai
jadi, kerja shift ke, kerja ofis hour ke, sama jek
tekanan kerja mungkin berbeza
so jangan lah dengki dan iri hati okeh
belajar menerima
masing-masing ader pro dan kons nyer
yang kerja shift redha jek la dengan masa rehat orang yang kerja ofis hour
yang kerja ofis hour redha jek laaa dengan dwet melambak nalarekek orang yang kerja shift neh dapat
tak payah dok mengata kami yang kerja shift neh macam-macam yerrrr
yang penting kerja itu halal
keluarga pon udah faham
cukuplah kan
persetankan ape orang keliling fikir
persetankan tabley blah tuh~
keh keh keh


huiiiiyyyoooooo~..
seryes banar bunyinye
keh keh keh


p/s : sampai bile tah nak kene keje shift neh~.. haishhhhh.. jangan dok berkigha sangat aihh~.. keh keh keh

saya yang tulis,


4 komen(s):

..:: mizLein ::.. said...

tak suka gheja shift! ceq tak suka..~

incik mumu said...

hang tuh suma hang tak suka..
apa jak hang suka..??
kalau echek boyfie tuh buleh xsuka, pon hang nak xsuka kan..? keh keh keh..

✿....rossa alina....✿ said...

pernah keje shift..mmg sakit la keje shift ni..huhuhu..seb bek skrg da xde keje shift2..;p

incik mumu said...

tawu xpe..
tapi pompuan memang tak sesuai keje shift..
bukan pe, sian orrrr kalu pompuan keje shift..
kalu da kawen, mane nak jaga umah ag, jaga anak lagi, layan kerenah suami ag..
kesian..
so kerja ofis hour jek laaa..