incik hammy

PERHATIAN !! PERHATIAN !! SILA BACA !!

ETENSEN ETENSEN !! BLOG SAYA NIH SAYA TULIS UNTUK TUJUAN SUKA-SUKA DAN MAIN-MAIN SAHAJA. TIADA APA YANG SERIUS PADA PENULISAN SAYA. MUNGKIN TERDAPAT ENTRY-ENTRY YANG AGAK NARCISSIST DAN MEMBANGGA DIRI. JADI SEBARANG RASA NAK MUNTAH ATAU MELUAT ADALAH TANGGUNGJAWAB SENDIRI. BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA OKEH. READ MY LIPS, EH SILAP, READ MY WORDS - MUAH MUAH AMEK KAO.. KIH KIH KIH.. ERRRRR, OKEH, SEKALI LAGI, SEMUA RASA MUAL DAN BENCI YANG HADIR PADA PEMBACA ADALAH BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA, WALAUBAGAIMANAPUN, SAYA DAHULUKAN DENGAN UCAPAN " AMPUN TUANKU BERIBU-RIBU AMPUN, SEMBAH PATIK HARAP DIAMPUN " SEKIRANYA ENTRY-ENTRY SAYA MENGUNDANG RASA TIDAK SELESA PADA SEMUA PEMBACA. INCIK MUMU SAYA SEMUA. TENGKORAK HANG. OKEH, OKEH. SAYANG LAAA KAN. SWEET KAN SAYA..?? KIH KIH KIH. DAN, KEPADA SESIAPA YANG NAK JUGAK BACA TUH, SAYA HARGAI MASA YANG ANDA LUANGKAN DAN SAYA CUMA BERHARAP AGAR ANDA HEPI KETIKA MEMBACA ENTRY-ENTRY SAYA. SEKIAN, TERIMA KASIH.

DARI SAYA,

Followers

Monday, January 2, 2012

..:: jangan nak jalang sangat lah !! ::..



halu halu halu..
assalamualaikum warohmatullohi wabarokatuh..
hehe..
lama betei tak jenguk blog sendiri..
dah gaya tak balik rumah dah..
5 bulan kot tak jenguk..
isk isk isk..
naseb baik tak kene sita jek..
keh keh keh..




anyhow, selamat tahun baru semuanya..
aku pasti ramai gilak lah yang post entry tahun baru neh..
macam dah satu kemestian pulak kan..
tapi since aku neh bukan lah blogger tegar sangat, makanya blog aku neh pon agak suam-suam air suam jek lah status pengemaskiniannya..
**hambek kau pengemaskinian**


okeh, sempena tahu baru neh aku takdek ape pon nak cerita, cuma nak cerita vacation hujung tahun 2011 haritu jek..
amacam.. okeh ka..?? okeh kalu, aku nak citer neh..
tak okeh kalu, aku nak citer gak.. sebab blog aku kan..
keh keh keh..
okeh #lamejoke i know..


harituh alkisahnya aku pergi bercuti dengan family aku disertai dengan sepupu sepapat sepipit aku semua..
kire #meriualuolls laaa vacation tu, bukan sebab keramaian org yg join tuh pon, tapi sebab aku jek yang jadi jokernye..
terkikik-kikik semorang kolo aku bukak mulot.. haha..


okeh, this is NOT funny, this is annoying and disturbing~~ (-.-")


okeh, nak dijadikan ceciter, aku n family n kezen-kezen aku just jalan-jalan penang jek..
ibu aku jek join, ayah aku tak join kerana gigih mencari rezeki untuk aku pow dihujung bulan..
**okeh ayah, sila JANGAN sumpah jadi meja IKEA, tak sanggup okeh ade kaki ampat**
and aku suggest pegi bukit bendera..
da lame kot tak pegi bukit bendera tuh..
so nak gak laa merasa tren baru bukit bendera tuh..
harga tiket dewasa RM8, kanak-kanak RM4..
dan aku termasuk dalam kategori student, dapat RM4 walaupon dah abes belajar 3 tahun yang lepas.. **okeh, ini aku tipu**
naik dekat bukit bendera tuh dalam 5 menit laaa..
laju wooooo, berdengung-dengung telinga..
keh keh keh..
cuaca kat atas tuh tak laa sejuk sangat, tak pulak panas sangat, biasa-biasa jek, nyaman laaa orang kata..
angin sempooiii sempooooii bahasa..
**kejadah sempoi..?? sepoi lah !!**


habis berjalan-jalan dekat bukit bendera tuh, kitorang teros shoot pegi batu feringghi..
saje melepak tepi pantai..
walaupon lah aku neh kerja tepi laut kan..
tapi layankan aje pantai tuh..
dekat pantai tuh aku paling sexcited okeh..
kalah sumorang yang tak penah nampak pantai..
okeh, aku keje kat tepi laut tabley main-main air okeh..
tengok-tengok jek..
so agak teruja nampak air masin.. pfffffffftttttttttt..
dan kat sana kitorang yang jejanz-jejanz neh buat aktiviti photoshoot di atas batu..
bajet Janice Dickinson nampak n teros hire jadi model die..
ataupon tyra banks nampak n teros buatkan portfolio
yeahh, model your ass, gajah..
badan gajah ade hati nak jadi model JDMA..
kah kah kah kah
cakap banyak pon tak guna, gambar tak banyak jugak, tak guna jugak kan..
so acaner..??
hoii !! org dah bagi gambar tuh tengok aje lah..
keh keh keh..
so just enjoy da picha baybeh


lokasi : bukit bendera


view nih sangat nais kan.. kan kan kan..?? sangat sexcited okeh bile nampak jambatan pulau pinang ituuuuu


this is me mom (kiri) and me cousins.. si kecik tuh kemain lagi kolo suruh posing.. keh keh keh


me siblings n me cousins, dari kiri  cepat jalan  : abg baby, abg, adik, kakak, abg ajit, along.. aku is abglong, yg mana takdek dalam nih sbb aku yg tangkap gambar neiiii (T__T)



lokasi : batu feringghi


ini sangat nais kan view die..?? pandai org yang tangkap gambar neh.. (aku letteww).. keh keh keh


gigih panjat dari tepi ke tengah okeh.. time nih iPhone jatuh ke pasir, seb bek takdek ombak  rindu  jahat.. hehe


okeh, ini sangat berangan next top  gajah  model


 okeh, okeh..
dah dah..
lets move on, shall we..??
**kemain cakap bahasa inggeris, padahal nak taip word tuh jek amek masa seploh menit.. (-.-")**
sekarang kita saksikan aktiviti melompat di batu feringghi..
sila enjoyce, amik tisu banyak-banyak..
korang akan menangis kegembiraan bila tengok gambar-gambar nih..
keh keh keh


tudia atromen buat sepak pa tataw.. kah kah kah


nih pose lepas menang money drop 1juta.. gembira tak ingat dunia barangkali.. keh keh keh


 nih aku agak kompius senanyer.. aderkah beliau membuat aksi jeritan "cak !!"?? kah kah kah


okeh, budak kecik neh pon nak jugak.. jadilah.. kat sini pon boleh walopon batu tuh tinggi sejengkal jek dari pasir.. lagipon tak elok anak dara buat aktiviti lompat-lompat camnih.. keh keh keh


yaaaa.. ni dia gajah sudah sampai.. abaikan perot yang mengandungi lelemaks degil tuh.. homaiiiii nasib baek tak retak batu tuh.. kolo tak habis hilang satu tarikan baru feringghi.. kah kah kah


okeh, aku saje enteprem lebih sebab nih belog aku.. aksi ape aku buat pon aku tak tawu.. aksi joget di atas awan agaknye nih kot.. kah kah kah.. baideway, tak nampak kegajahannya aku dalam gambar neh.. ai is hepi :)



gajah pon gajah lah..
nak buat acaner..
terimalah seadanya..
dan yang paling penting..



tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa..


 wallpaper tahun baru berkonsepkan obsesi diri merangkap narcissism.. #KauAde..?? takpayah nak #MuntahHijau sangatlah okeh.. kah kah kah kah #okbye



 p/s : tajuk entry tuh sebenanye refer kepada aku yang sibuk nak cakap bahasa tganu which is jalan = jalang.. dah rupe siam okeh kolo aku cakap bahasa tganu neh.. belom cukup lembut lagi ke lidah aku neh weh..?? keh keh keh


saya yang tulis,


4 komen(s):

ame elms ! said...

the wallpaper , sangat nice ! :D love it !

incik mumu said...

hahahaha..
i know..
#eh..
hahaha

W. Hidney said...

hahahaha adoi lah!

selamat tahun baru kawan!

incik mumu said...

hahaha..
kenape adoi lah tu..??
hahaha..
selamat tahun baru juga :)